Till alla dem som korsat Atlanten, visat att det går...

Så är det dags. Criminal Heaven släpps i USA och Sveriges snyggaste export sedan Ingrid Bergman gör ett spännande försök mot andra sidan Atlanten. Med sig i ryggen har We Are Serenades en av fjolårets bästa svenska plattor och singeln Birds. Det kan bli något stort.
Jag kan inte mycket om den amerikanska musikindustrin, men jag vet att det krävs väldigt mycket tur och talang för att ha chansen att slå igenom. We Are Serenades har talangen och det återstår att se om de har turen. Man har kommit långt bara genom att bli signade till Cherryrecords men det är en lång bit kvar.
Jag hoppas verkligen att radiostationerna får upp ögonen för Birds. Börjar den spelas i USA så borde det kunna li en hit. För vem kan motstå en låt som Birds? Jag kunde åtminstone inte det när låten kom för drygt ett år sedan. Det är bombastiskt, vackert och vårkänslor all the way.
Och när amerikanarna lärt sig Birds kan de fortsätta med albumet som fortsätter i samma stil. Som fantastiska Walking Home, vackra Eartquake och You Make It Easy on Me. Med lite tur kan en USA-succé bli verklighet och vi får hålla tummarna för Markus och Adam.

***
WAS hemsida (weareserenades.com) har fått en uppfräschning och är värd ett besök. Jag har skrivit om We Are Serenades tolkning av Cross-låten "Ride Like the Wind" och vill gärna slå ett slag för låten igen. Covern finns under fliken "The Music Postcards" och är hur bra som helst.

***
Såg att First Aid Kit spelade hos Conan O'Brien i veckan och rimligtvis borde ju We Are Serenades få spela hos Jay Leno i vår.  Serenades är ju lite vassare än First Aid Kit och Leno lite vassare än Conan. Enkel ekvation.

***
WAS trevliga spotify-lista: http://open.spotify.com/user/interscopegeffenamorecords/playlist/0dmBM68m3PHO9rzfVXm5wu

***
USA-turnén för att promota Criminal Heaven börjar i Washington D.C. i öst och fortsätter genom landet och Kanada till Los Angeles i väst. Jag har länge sagt att inget slår Sverige om våren och sommaren men jag undrar om inte tillvaron i New York, Seattle och San Fransisco är lite vassare.
Turneplanen för We Are Serenades USA-turné ser ut enligt följande, i maj:
07 Black Cat Washington DC
08 Johnny Brenda's Philadelphia, Pa
09 Mercury Lounge New York, Ny
11 Knitting Factory Brooklyn, Ny
12 T.T. The Bears Cambridge, Ma
13 La Sala Rossa Montreal, Qc
14 The Garrison Toronto, On
16 Empty Bottle Chicago, Il
17 Triple Rock Social Minneapolis, Mn
20 The Media Club Vancouver, Bc
21 The Crocodile Seattle, Wa
22 Doug Fir Lounge Portland, Or
24 The Independent San Francisco, Ca
25 Troubadour Los Angeles, Ca

***
Vi hörs snart igen.
/J
Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback