Låt tankarna styra vad hjärtat känner. Det är så att va vuxen o så o bli äldre

Det är mycket nu, festival förra helgen och ny festival idag. Och däremellan födelsedag och efterföljande ålderskris. Nä, ingen panik än men visst låter det gammalt med 25? Jag som fortfarande känner mig som tjugo.  Samtidigt finns det fortfarande hopp och än tänker jag bli som dom, dom som bara sitter och är mogna på fester istället för att ha kul, dom som leker vuxna på studentbaler, dom i som helgen inte dansade på en dansfestival. Några år till kan man vara full och dum utan att vara bara vara patetisk. Och så länge man fortfarande får visa leg när man köper cigg och öl så behöver man nog inte ålderspanika.
Vissa människor känns klart yngre än vad de faktiskt är och Krunegård är väl ett bra exempel på det. Jag har fått uppfattningen av att de flesta (som då inte kan sin Krunegård) tror att han är runt 27-28 år. Max. Och det är ett väldigt gott betyg åt någon som är 33 år. Kanske är det hans finska gener som gör att han ser yngre ut, kanske är det hans sätt att vara.
Och förhoppningsvis ser jag själv lika ung ut som jag faktiskt känner mig. Det är nog mycket upp till en själv.

***
Markus var med i Fashion på Svt igår och berättade om sin relation till Berlin, i ett krunegård-möblerat rum. Han är med i början, sen runt 14 min in i programmet och precis på slutet:
http://svtplay.se/v/2807858/fashion/del_5

***
Markus har skaffat Instagram och jag får erkänna att jag är väldigt dålig på hur det funkar (jag kommer inte ens förbi förstasidan!). Ni som har instagram och fattar grejen, kan följa Krunegård på: Markus_krunegard . Så ska jag försöka joina senare, när mer tid finns över.

***
Och så håller vi tummarna för att Krunegård släpper sina nya t-shirts till försäljning så fort som möjligt.

***
30 dagar kvar till Peace & Love-spelningen!

***
Nu verkar det som att Krunegård släppt "Korallreven & Vintergatan" som tredjesingel. Åtminstone ligger den på P3:s C-lista just nu. Som sagt, det är skivans bästa låt, men jag vet inte om det är det mest lämpliga singelvalet. Det återstår att se.

***
Lite Laakso-releterat, Nord & Syd på härliga Debaser Slussen den 8 juni.

***
Nu har jag säkert glömt något men vi stannar där. Ha det jättebra så hörs vi.
/J

Hela livet är ett disco

Ledsen för den dåliga bloggaktiviteten på sistone. Jag har alltid väldigt mycket jobb i maj och när man väl är ledig vill man bara ute i det fantastiska vädret. För några veckor sedan tyckte man att det var varmt när det var 12 grader ute och man hade nästan glömt hur varmt det faktiskt kan bli i Sverige. Idag är man ledig, solen skiner och det är 25 grader varmt ute. Helt otroligt. Hela livet är ett disco ibland och då gäller det att njuta.
Solen skiner också på Markus Krunegård som idag avslutar Nordamerika-turnén i LA. Sen blir det Tyskland för We Are Serenades innan Krunegård inleder svenska sommarturnén på Hultsfred. Det kommer för övrigt bli en fantastisk sommar.
I veckan blev det också klart att Markus kommer spela på P3 Sommarsessions, på Peace and love (wohoo!). (http://www.cisionwire.se/p3-sveriges-radio/r/festivalsommar-med-kitty-jutbring-i-p3,c9262825)
Markus är också klar för Musikens Makt den 18 augusti i Luleå.
Till sist så meddelade Markus på fb i veckan att han fixat nya t-shirt till merchandise-försäljningen. Tycker de borde säljas nu. Årets "must-buy".
***
Sommaren är the love of my life. Nu blir det Krunegård på hög volym i solen med vännerna och njutning på hög nivå. Ha det bäst så hörs vi efter helgen.
/J

I Can't Stop

Krunegård filar på lite ny Mänsklig Värme-merchandise till sommaren och skrev på Facebook att han var inne på att sälja örngott med nån låttext. Snacka om ett "must-buy". Både originellt och roligt och vi får hoppas att det blir verklighet med örngottet.
För min del hade det gärna fått börja säljas redan nu. Jag är så oerhört trött och orkeslös. Maj brukar vara min månad men inte i år. Har jag inte varit sjuk så har jag varit sjukt trött och det har inte riktigt lyft för min del. Som en slags försenad vinter-depression som vägrar gå ur kroppen och hjärnan och låta mig njuta av våren.
Men det är två veckor kvar av fina maj och nu är det bara att vakna upp och rycka upp sig. Dags att köra igång Jag är en Vampyr och börja dansa, dricka och ha kul igen. Men först när jag sovit ut lite.

***
Vilken Krunegård-merchandise hade ni velat ha till försäljning? Kommentera gärna. Det mest kreativa jag kan komma på är ett Krunegård-paraply. Ifall sommaren skulle regna bort hade man i alla fall kunnat plaska runt med stil.
Sedan hade det varit fint om Krunegård även börjar sälja en ny t-shirt. Min gamla börjar bli sliten. En t-shirt med detta tryck hade varit snygg tycker jag :

***
We Are Serenades fortsätter turnén i USA och spelar ikväll i Minneapolis. De har fortsatt med sina härliga "music-postcards" till varje stad på turnén och samtliga går att se på www.weareserenades.com. Signaturen H slog ett slag för deras cover på Pixies "Here Comes Your Man" och visst är den skön:
***
Ha det bäst så hörs vi snart igen.
/J

Nästa singel

Efter Everybody Hurts och Askan är den Bästa Jorden är det dags för nästa singelsläpp från Mänsklig Värme. För någon vecka sedan frågade Krunegård på sin facebook-sida vilken låt som fansen tyckte skulle bli nästa singel och förmodligen har Krunegård och skivbolaget bestämt sig vid det här laget. Själv hoppas jag på Vår Sista Dans eller Love of My Life, två låtar som jag tror hade fungerat väldigt bra i radio. Efter lite lugnare Askan är Bästa Jorden behövs en låt med riv i och Vår Sista Dans och Love of My Life har både riv och en väldig hitpotential. Det är svårt att välja mellan dessa två, Vår Sista Dans är kanske den vassare låten men samtidigt har Love of My Life en härlig sommarkänsla som kan komma väl tillpass framöver. Men, om man nu ska välja, så får det bli Vår Sista Dans. Svaret på vilken låt Krunegård valt lär vi höra snart som sagt, i en radio nära dig.

***
Markus fortsätter Nordamerika-turnén med We Are Serenades och spelar ikväll i Montreal, Kanada.
Annars är det ganska lugnt på nyhetsfronten men ibland hajar man till lite. Som när Expressen i veckan valde att göra en nyhet av en riktig icke-nyhet: http://www.expressen.se/noje/musik/krunegard-ar-sjuk---vagrade-att-stalla-in/ Inte så oväntat att Krunegård avböjde att kommentera, tveksamt om det fanns något mer att tillägga om det och tror inte att så många var intresserade av receptet på chili-con-carnen direkt.
http://www.expressen.se/noje/musik/krunegard-ar-sjuk---vagrade-att-stalla-in/
När vi ändå är inne på icke-nyheter så får jag bidra med en till. Norrbottenskuriren skrev om Krunegård inför sommarens spelning på Piteå Dansar och Ler och var lite snett på det: "En av de mest efterfrågade är Markus Krunegård, född i finska Pello men som numera är bosatt i Norrköping." Jag tyckte att det lät lite roligt, lite som att Krunegård invandrade från Finland till Sverige för två veckor sedan. Rätt ska väl vara att Krunegårds mamma är född i Pello, medan Markus är född och uppväxt i Norrköping, och bosatt i Stockholm sedan flera år tillbaka. Om man nu ska vara sån.

***
(source: hejemmy tumblr)

***
Mycket mer hade jag inte att bjuda på denna gång. Ha det fint så hörs vi nästa vecka.
/J

Fel på hjärnan

Efter lördagens festligheter åkte jag på en trist sjuka och därav det lilla bloggavbrottet. Fortfarande är hjärnan seg som en sengångare men jag börjar vakna till. Det är för övrigt hemskt tråkigt och jobbigt att vara sjuk, men ibland kan man behöva det för att uppskatta vilken fantastisk förmån det är att vara frisk. Det är lätt att glömma bort det ibland.
Och när man uppskattat sina hälsa tillräckligt mycket, kan man bara ligga i sängen och lyssna igenom hela Krunegårds låtkatalog. Då brukar jag må lite bättre. Det har blivit några vändor Mänsklig Värme och sedan har jag fått någon slags aspersgers på "Ingenting är Vettigt 03.30". Igen. Jag kan inte sluta lyssna på den, men det är nog något jag kan överleva.

Nu har kroppen och hjärnan laddat om och laddat upp inför sommaren. Det kan behövas för det kommer bli en intensiv sommar. Tidernas bästa viskade nån i mitt öra. Och ja, varför inte. Vi siktar på det.
Jag hade hoppats få Krunegård minst tre gånger i sommar men vi får se. Än så länge finns "bara" Peace & Love-inbokat för egen del men jag hoppas att Krunegård gör minst en spelning i Skåne och minst en i Stockholm i sommar. Då ska jag vara på plats.
Efter några nya bokningar på slutet ser Krunegårds sommarturné ut som följer:
Hultsfredsfestivalen - 15 juni
Peace & Love - 29 juni
Borås - 5 juli
Putte i Parken - 7 juli
Emmabodafestivalen - (speldag ej utannonserad)
Storsjöyran (speldag ej utannonserad)
Piteå Dansar och Ler - 28 juli
Lidköping - 24 augusti
  • Hultsfredsfestivalen - 15 juni
  • Peace & Love - 29 juni
  • Borås - 5 juli
  • Putte i Parken - 7 juli
  • Emmabodafestivalen - (speldag ej utannonserad)
  • Storsjöyran (speldag ej utannonserad)
  • Piteå Dansar och Ler - 28 juli
  • Lidköping - 24 augusti
Att det blir några spelplatser till är ingen högoddsare. Krunegård har inte lirat med nya skivan i Skåne än och Malmöfestivalen ligger nog nära till hands. Och vågar vi hoppas på Popaganda i sthlm? Det borde nog också bli en spelning i Göteborg, men vi får se vad som händer framöver.

***
Krunegård och Olenius är som bekant i USA för dagen på en omfattande turné genom landet (+Kanada). Igår hade de en trevlig interaktiv intervju på livestreaming med tittarna och passade dessutom på att spela Birds, Walking Home, Criminal Heaven och Ride Like the Wind. Se intervjun och spelningen här: http://new.livestream.com/flavorpill/weareserenades/videos/746314
Ikväll fortsätter We Are Serenades med spelning på Knitting Factory, New York. 

***
Nästa inlägg: Vilken bör bli Markus nästa singel?
Hörs i helgen!
/J

Vinnare

Efter en lottning som hade gjort Lotteriinspektionen stolt så har jag lyckats få fram en vinnare i Mänsklig Värme-omröstningen. Det blir signaturen "MajaA" som får ett exklusivt promo-exemplar av Mänsklig Värme+två pins (se bild nedan). Stort grattis! Hör av dig till [email protected] med din adress så lägger jag grejerna på posten nästa vecka.
Det var för övrigt första tävlingen jag haft på bloggen, det tog åtta månader men bättre sent än aldrig som det brukar heta i lama ordspråk. Och fler ska det bli.

Pris(

***
Lite mer festivalpepp och We Are Serenades-news i nästa inlägg. Snart blir det fest för min del och comeback på ett somrigt uteställe i Sthlm, och i skrivande stund sitter jag o lyssnar på Mänsklig Värme och bara mår bra. Timmarna innan förfesten och på själva förfesten brukar vara de bästa och med Krunegårds musik i stereon ökar festpeppen för varje låt. Efter Den som dör får se, Munspelsdåren, Love of my Life och Minusgrader Rensar luften på hög volym kommer jag vara som en retad, danssugen tiger redan innan första ölen...
Ha så kul i helgen så hörs vi.
/J

37 grader celsius är allting som behövs

Markus
Omröstningen är avgjord och DagensKrunes läsare är så gott som eniga: Korallreven & Vintergatan är bästa låten på Mänsklig Värme. Eller "bästa" är egentligen fel ordval, då måste man definera vad som är bra och bäst. Frågan var snarare vilken låt ni gillade bäst just nu, och det råder ingen tvekan om Korallreven & Vintergatan fått en särskild plats hos många Krunegård-fans. Låten tog en förkrossande seger när femton (inklusive mig själv) röstat här på DagensKrune. Hela tolv röstande hade låten på förstaplats även om många liksom jag hade svårt att välja bland godbitarna från Mänsklig Värme.

Därefter var det en bit ner till andraplatsen som delades mellan Askan är den Bästa Jorden och Vår Sista Dans. Sedan följde Love Of My Life, På Promenaden och Minusgrader Rensar Luften en bit längre ner. Faktiskt var alla låtar från albumet representerade i någon röst utom Café de Flore. Everybody Hurts fick inte många poäng men det har väl sin förklaring att den cirkulerat runt sedan januari medan de flesta andra låtarna är lite nyare i medvetandet. Everybody Hurts är fantastisk.
Och till helgen får ni kolla in horoskopet och hoppas på lite flyt. På lördag ska jag nämligen lotta ut ett fint pris som sjysta Christina på Universal ordnat. Det handlar om ett signerat och ganska exklusivt promo-exemplar av Mänsklig Värme som bara finns i 50 upplagor. Samma vinnare får även två snygga pins och alla som röstat är med i utlottningen.

***
Jag gillade särskilt några motiveringar till låtvalen:

MajaA: 2: Sthlm skyline
"Underbar melodi som sätter sig på huvudet, träffande text och fantastisk sång. Beskrivningen blir lite tunn, men det går inte att sätta ord på känslan man får varje gång jag hör denna låt." 
(Håller med helt och hållet och förstår precis vad du menar. Man vill bara höra den om och om igen)

Signaturen H:
2. Korallreven & Vintergatan
- Skivans sju minuter långa inledande epos är kanske Markus hittills mest kontemplerade försök att beskriva en känsla och underbygga en åsikt kring samtiden. En iskall insikt i att möjligheten att säga sitt och bli hörd måste användas. Att uppröras över klimatet vi lever i och försöka besvara ropen. Och simpelt är slagkraftigt. En slående text över en pulserande ljudbild i synergi med den upprepande parollen om att mänsklig värme är det enda som behövs."
(Mycket imponerande analys...)

Elinor:
3. Minusgrader rensar luften
Älskar när låtar verkligen kan förflytta en till en helt annan plats (kanske därför jag tycker så himla mycket om Serenades också..), och när själva musiken är så laddad med känslor. Minusgrader rensar luften är och gör just det. Och sen gillar jag ju beatsen väldigt mycket också, såklart!
(Ja, exakt! Riktigt fin Krunegård-nerv på den låten)

***
Det var bra respons på omröstningen och det får bli fler tävlingar/omröstningar senare i vår/sommar här på bloggen.

***
En halvsjuk Krunegård var med i P4 Extra idag, på telefon istället för i studion (dock verkar de inte ha lagt upp hela intervjun i skrivande stund): http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2151&artikel=5091445

***
Och så blir det återigen Hultsfred för Krunegård i sommar, ett härligt besked för alla som tänkt åka dit. Men mer om det på lördag när vi hörs igen.
/J

Säsongerna skiftar o jag med dom

Tillbaka i Stockholm efter en härlig helg i Tyskland. Det blev några fina dagar i vårsolen och några dimmiga kvällar, precis som det ska vara. Alkoholen är äntligen på väg bort ur kroppen och man börjar bli människa igen.

Där nere hade grönskan slagit till på allvar och den jobbar sig uppåt norrut för varje dag. Det har blivit varmt i Sverige och snart är det även grönt här. Tyvärr har man inte riktigt vett nog att uppskatta det alltid. Varje år när det börjar bli varmt säger jag till mig själv, "i år ska jag vara utomhus mer, göra saker i solen och det ska bli så härligt". Sen slutar det alltid med att man ligger bakfull hemma i sängen och har ångest över att det är så fint väder ute ("Kan det inte börja regna?").

Men inte i år. I år ska jag ta vara på våren och inte sitta hemma och vara bekväm i soffan. I vår och sommar är jag "Yes Man" som säger ja till varje utflykt, promenad, solbad, fest och häng. Tänk parkhäng med vin, vänner och med Krunegård från iphonehögtalarna, finns det något bättre? Love of My Life blir sommarens soundtrack och det ska bli en fantastisk sommar. Idag när det blivit maj och solen skiner ute, så känns det åtminstone väldigt lovande.

***
Man kanske borde börja med utomhuslivet redan nu men ibland är det svårt att slita sig från datorn. I skrivande stund sitter jag och lyssnar på Krunegårds starka konsert från Umeå Open (http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=4067&artikel=5088066). Den rekommenderas varmt och jag kan inte låta bli att drömma mig bort till Peace and Love under lyssningen. Igår kom speldatumet för Krunegårds spelning och det blev bästa möjliga, på fredagen den 29 juni. Sommar, glada människor och Krunegård live inför 20-25tusen människor. Kicken på det?

***
Ett jättetack till alla som röstat i Mänsklig Värme-omröstningen. Det gjorde verkligen min dag när jag kom hem till Sverige i söndags, att se att så många röstat. Nu ska jag få fram ett pris också. Omröstningen håller på en dag till och sen ska jag räkna ihop poängen.

***
Love of My Life från Obaren-spelningen. På repeat i sommar.

***
Vi hörs på torsdag eller fredag. Nu blir det parkhäng och årspremiär för solbrillorna.
/J