37 grader celsius är allting som behövs

Markus
Omröstningen är avgjord och DagensKrunes läsare är så gott som eniga: Korallreven & Vintergatan är bästa låten på Mänsklig Värme. Eller "bästa" är egentligen fel ordval, då måste man definera vad som är bra och bäst. Frågan var snarare vilken låt ni gillade bäst just nu, och det råder ingen tvekan om Korallreven & Vintergatan fått en särskild plats hos många Krunegård-fans. Låten tog en förkrossande seger när femton (inklusive mig själv) röstat här på DagensKrune. Hela tolv röstande hade låten på förstaplats även om många liksom jag hade svårt att välja bland godbitarna från Mänsklig Värme.

Därefter var det en bit ner till andraplatsen som delades mellan Askan är den Bästa Jorden och Vår Sista Dans. Sedan följde Love Of My Life, På Promenaden och Minusgrader Rensar Luften en bit längre ner. Faktiskt var alla låtar från albumet representerade i någon röst utom Café de Flore. Everybody Hurts fick inte många poäng men det har väl sin förklaring att den cirkulerat runt sedan januari medan de flesta andra låtarna är lite nyare i medvetandet. Everybody Hurts är fantastisk.
Och till helgen får ni kolla in horoskopet och hoppas på lite flyt. På lördag ska jag nämligen lotta ut ett fint pris som sjysta Christina på Universal ordnat. Det handlar om ett signerat och ganska exklusivt promo-exemplar av Mänsklig Värme som bara finns i 50 upplagor. Samma vinnare får även två snygga pins och alla som röstat är med i utlottningen.

***
Jag gillade särskilt några motiveringar till låtvalen:

MajaA: 2: Sthlm skyline
"Underbar melodi som sätter sig på huvudet, träffande text och fantastisk sång. Beskrivningen blir lite tunn, men det går inte att sätta ord på känslan man får varje gång jag hör denna låt." 
(Håller med helt och hållet och förstår precis vad du menar. Man vill bara höra den om och om igen)

Signaturen H:
2. Korallreven & Vintergatan
- Skivans sju minuter långa inledande epos är kanske Markus hittills mest kontemplerade försök att beskriva en känsla och underbygga en åsikt kring samtiden. En iskall insikt i att möjligheten att säga sitt och bli hörd måste användas. Att uppröras över klimatet vi lever i och försöka besvara ropen. Och simpelt är slagkraftigt. En slående text över en pulserande ljudbild i synergi med den upprepande parollen om att mänsklig värme är det enda som behövs."
(Mycket imponerande analys...)

Elinor:
3. Minusgrader rensar luften
Älskar när låtar verkligen kan förflytta en till en helt annan plats (kanske därför jag tycker så himla mycket om Serenades också..), och när själva musiken är så laddad med känslor. Minusgrader rensar luften är och gör just det. Och sen gillar jag ju beatsen väldigt mycket också, såklart!
(Ja, exakt! Riktigt fin Krunegård-nerv på den låten)

***
Det var bra respons på omröstningen och det får bli fler tävlingar/omröstningar senare i vår/sommar här på bloggen.

***
En halvsjuk Krunegård var med i P4 Extra idag, på telefon istället för i studion (dock verkar de inte ha lagt upp hela intervjun i skrivande stund): http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2151&artikel=5091445

***
Och så blir det återigen Hultsfred för Krunegård i sommar, ett härligt besked för alla som tänkt åka dit. Men mer om det på lördag när vi hörs igen.
/J
Kommentarer
Skrivet av: Viktor

Synd att man missade omröstningen. Skulle inte vara fel med en signerad promoskiva. :(

2012-05-04 / 14:40:36

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback