Markus om nya skivan+två konsertdatum!

Nedan följer ett underbart pressmeddelande från Universal. Glöm inte heller att kolla in markuskrunegard.se som fått en uppfräschning. Hörs i veckan!
/J

***
Pressmeddelande från Universal:

Det är ett par år sedan Markus Krunegård släppte album senast. Det var 2009 som han samtidigt släppte de två hyllade albumen "Prinsen Av Peking" och "Lev Som En Gris Och Dö Som En Hund" som innehöll hits som "Hela Livet Var Ett Disco" och "Hollywood Hills".

Nu är det snart dags igen. Den 21 Januari - på P3 Guld Galan - gör Markus världspremiär på sin nya singel "Everybody Hurts". Singeln släpps samma dag.

Ett par månader senare, den 28 Mars, släpps det ännu obetitlade albumet. Samma vecka spelar han live i Stockholm och på Umeå Open. Biljetter till Stockholms spelningen släpps på torsdag den 1 december. Umeå Open har släppts sina biljetter redan.

Här nedan är ett personligt meddelande från Markus Krunegård:

- det var länge sen

- ja

- förlåt att ja inte svarade

- visst

- det har varit lite mkt

- ok

och som fågel fenix ur askan är jag tillbaks på internet efter att ha tagit livet av mig på facebook

28/3, jag hade hoppats på fiskarna, jag brukar gå bra ihop med dom men skivan blir en vädur

Hej

det är som att välja meddelande på svararen, det tar lång tid, det är svårt,

låter jag sådär jävla glad?

man blir självmedveten i text oxå när man vet att det ska upp o stå för sig själv utan rösten.

man, jag.

För att slippa liknande återvändsgränder i musiken, för att ö h taget göra musik behövs ämnen.

jag samlar på dom, väntar på dom, ibland letar jag efter dom, bra ämnen blir lätt texter o förutom text består ju det jag kommit att syssla med endast av, ackord, attityd och melodi.

Ämnena blir sånger,  sen listas dom.

i huvet

på papper

i datorn

i telefonen

i bokstavsordning

i rangordning

jag ställer liknande kandidater mot varandra, dödar darlings, hejjar på outsiders osv

såhär 30 månader senare är så titlarna klara och under förevigande.

Att delge titlarna här o nu törs jag inte men dessa kom inte med

“Johan”

“Ögon överallt”

“Sverige & Snö”

“Finspångsbruk”

“Napoleon”

“Yodiladieio”

En sång som överlevt alla kval är “Everybody hurts”, Den hette först, “Änglar finns bara i snö”, sen “Livet utan refränger”, men “Everybody hurts” blev det, för så är det ju.

en helt vanlig uppväxtskildring / generationsroman på 3minuter.

“Everybody hurts” kommer att uruppföras på P3 Guld den 21/1 o när den klingat ut i radio / TV kommer den finnas på iTunes, tack tekniken.

Andra datum jag ser fram emot nästa år är  29 & 31 mars då jag o mina vänner i tur o ordning spelar:

29 Mars - Stockholm Kägelbanan Biljetterna släpps på torsdag 1/12 kl.10:00

31 Mars - UmeåUmeå Open Biljetter här

nu vaknar grannarna ovanpå.

Men vi var väl klara för nu, vi har catchat up med varandra o det kommer vara mindre stelt nästa gång.

Vi ses.

mvh Markus

Hadja!

Everybody
Markus Krunegård kommer att premiärspela en ny låt från kommande skivan på P3 Guld galan den 21 januari!


Ingen nyhet kunde värmt mer en sån här kylig och blåsig måndag. För ett singelsläpp redan i januari betyder att vi snart har albumet här. Nästa års bästa jävla album av Sveriges bästa artist. Hela världens hunger samlad i mig inför det skivsläppet och allt vad det innebär. Med ett album ute i februari/mars lär en vårturné vara given med efterföljande festivalspelningar till sommaren. Pax för att inte jobba nästa sommar.
Det kommer bli fantastiskt och nu vill vi ha fler nyheter, typ vilken inriktning skivan kommer ha och vilka musiker som kommer att medverka på den. Och så klart namnet på nya låten.
EDIT: Nya låten heter "Everybody Hurts" (Som Markus lirade i Norrköping i somras. Verkar väldigt lovande...).

http://sverigesradio.se/sida/default.aspx?programid=3964

***
In och rösta på Serenades!
http://sverigesradio.se/sida/gruppsida.aspx?programid=4067&grupp=13807

***
Lite bilder från Serenades spelning på Electricity Showrooms: http://www.thelineofbestfit.com/2011/11/photos-serenades-electricity-showrooms-london-221111/

***
Tungt att P3 Guld är i gbg...

***
Trött som ett djur, återkommer i veckan.
/J

Serenades på Slaughtered Lamb, London

Från Serenades intima spelning på Slaughtered Lamb. De riktiga stråkarna saknas ju, men visst är Adam och Markus snygga...och bra:

Turné och Oceans-remix

Det är intensiva dagar för Markus och Adam nu. Igår gjorde man Englandsdebut med spelning på Electricity Showrooms och ikväll spelar man på Slaughtered Lamb. Imorgon Berlin och München på lördag. 
Ännu har jag inte hittat någon recension från gårdagens spelning, men känner jag Markus och Adam rätt så var den fantastisk. Det ska iaf bli spännande att se hur väl Serenades blir mottagna i utlandet. Jag tycker att det luktar succé lång väg, men vi får se.

***
Vilken dag som helst kommer Come Home-videon, som spelats in i Alperna. Tills dess: En urstark remix av M83 som får Oceans att låta mer desperat än någonsinhttp://www.nme.com/blog/index.php?blog=122&title=m83_remix_serenades_exclusive_stream&more=1&c=1&tb=1&pb=1

***
Och nu dröjer det inte länge innan Serenades Sverigespelningar. Det är december nästa vecka (!) och Serenades inleder den andre i Malmö på Babel. Jag hade tänkt vara på plats men olika saker har kommit emellan och nu blir det endast Debaser-spelningen i Sthlm för min del. Det kommer bli en underbar konsert, och jag tycker synd om dem som inte har åldern har inne. Det har inte funnits så många chanser att se Serenades i år och 20-årsgränsen på Debaser stänger ute många intresserade.

***
Försvunna dar och eviga nätter
Vätskeersättning och värktabletter var allt man behövde
Sen kom du

***
Vi hörs i veckan!
/Jens

Update

En kort uppdatering: Jag har varit i kontakt med Universal och de bekräftar att Markus är i slutfasen med en soloskiva. Och tydligen rör det som om en "riktig dunderplatta". Dock finns inget releasedatum klart och Universal har inte gått ut med någon information om plattan än.

Så vi får vänta och se, framöver ligger fokus på Serenades turné och fler nyheter om Markus eget material lär nog dröja tills efter nyår. Men hur som helst så är det ju helt fantastiskt att vi med all sannolikhet kommer få ett nytt Krunegård-album nästa år.
Som jag skrev i det allra första inlägget på den här bloggen så sätter Markus tonen för min vardag, varje dag. Musiken finns alltid där och jag kan verkligen inte få nog av Markus röst, tankar och melodier. Och bara tanken på tio-tolv nya låtar från världens bäste Krunegård känns verkligen upplyftande. Sedan en stor turné på det...2012 kommer bli ett bra år.

Vi hörs efter helgen.
/J

En hemlig skiva

"Markus is finishing his Swedish solo album and I’m in the studio recording with Shout Out Louds so we got a lot on our minds. So the Serenades shows are going to be a nice getaway. It is going to be great. It is a start of something new."
http://www.thisisfakediy.co.uk/articles/first-on/serenades-multi-tasking-is-fashion

Det låter onekligen som fantastiska nyheter. Får vi en ny Markus Krunegård-skiva till i vinter? Till våren? Det hade varit underbart. Serenades är hur bra som helst men en ny soloskiva hade slagit allt. För att inte tala om nya underbara konserter. Men vi får se vad som händer, jag tror ändå att Serenades går i första hand så länge man gör framsteg utomlands. I vilket fall så ska jag kontakta skivbolaget och höra om de vet mer. Återkommer imorgon!
/J

Livet går fort, tänk på vad du gör

Allting går så fort nu och jag hänger inte med. Träden och löven har gett upp för vintern och i fredags blev det kallt på riktigt. I samma stund kom reklamutskicken som skriker på oss om billiga pepparkakor och adventsljustakar. Jag vill inte veta. Det var september igår och imorgon är det december.
De säger att tiden går fort när man har roligt, men jag tycker att den går fort ändå. Allting runtomkring rör på sig men jag står still. Det är inte kul att vara journalist längre, och det är ännu tråkigare att inte ha någon framtid. Det är tungt när man hela livet vet vad man ska bli, och när man väl blir det, så vill man inte längre.

Men det är okej. Alkohol är en bra verklighetsflykt men det är ännu bättre att träffa någon. Jag vet inte vad hon och jag har ihop, men jag möter gärna vintern med henne. Jag lever i Dystra Utsikter och hon kanske är vägen ut.

***
Igår släpptes Come Home-epn i Europa/Australien och nu väntar vi på Come Home-videon som spelats in i Alperna. Med rätt uppbackning från Universal, bearbetning av radiostationer och en hel del tur - kan Come Home slå rejält ute i världen. Jag kände extra för låten Come Home redan när jag hörde den första gången på Södra Teatern i våras. Bara en sådan textrad som: I don't wanna hear another christmas song about love when I'm on my own. Så träffande och så självklar. Come Home är årets jullåt.

***
Oceans är tidningen Q:s "track of the day": http://news.qthemusic.com/2011/11/serenades_-_oceans.html

***
Jag vet inte om jag nämnt det tidigare på den här bloggen, men jag tycker att Markus Krunegård är helt fantastisk.

***
Vi hörs senare i veckan! Skicka gärna nyhetstips till [email protected]. Take care.
/J

Healing Force

Ledsen för den dåliga uppdateringen på sidan. Det kom något väldigt bra emellan förra veckan och sedan blev jag sjuk. Det händer mycket kring Serenades nu och snart ökar vi tempot på bloggen med. Men först får jag försöka bli frisk.

Pressmeddelande från Universal:

Serenades - duon bestående av Adam Olenius och Markus Krunegård - skrev nyligen på ett världsomspännande avtal med amerikanska major labeln Interscopes underlabel Cherrytree Records.

Det är chefen Martin Kierszenbaum, (Chairman, Cherrytree Records & President, A&R Pop/Rock, Interscope Records) som själv föll för bandet och deras hyllade debutalbum "Criminal Heaven". Han har tidigare kontrakterat bl a vår svenska Robyn och Feist som alltså ligger på samma label.

Serenades internationella karriär startade för ett par dagar sedan då låten "Oceans" samt videon gjordes tillgänglig som en free download.

Engelska tidningen The Guardian valde igår bandet till  deras "Band of the day" och hyllar dom med att bland annat säga:

...their track Earthquakes is one of the best – that is to say most swooningly beautiful – we've heard all year. Not that it's a competition or anything, but Polly et al should just be grateful they don't open the Mercurys to entrants from Scandinavia.

Artikeln finns här:   http://www.guardian.co.uk/music/2011/nov/02/new-band-day-serenades?INTCMP=SRCH

I mitten av november släpps den interntionella debut EP:n "Come Home" med en album release planerad till April 2012.

Serenades gör sina första internationella spelningar också kring EP releasen:

22 Nov  LondonElectricity Showrooms

23 Nov  LondonSlaughtered Lamb

24 Nov  Berlin                         Comet Club

26 Nov  Munichon3 Festival @ BR Funkhaus

12 Dec  Los AngelesBardot

13 Dec  Los AngelesBootleg

15 Dec  New YorkKnitting Factory

16 Dec  New YorkMercury Lounge

Därimellan gör de också en del svenska spelningar:

2 Dec  Malmö Babel

3 Dec  Uppsala V-Dala Nation

8 Dec  Göteborg Nefertiti

9 Dec  Stockholm Debaser Medis

Serenades själva befinner sig just nu i alperna i Schweiz för att spela in en video till den aktuella singeln "Come Home".


Resan börjar

The Guardian, en av Englands största dagstidningar, tokhyllade Serenades igår under avdelningen "New band of the day". 
We've fallen in love with Swedish duo Serenades (signed to Gaga mentor Martin Kierszenbaum's Cherrytree imprint), that's for sure. No idea how long it will last, but right now, their track Earthquakes is one of the best – that is to say most swooningly beautiful – we've heard all year.

Och så fortsätter det. Om ni inte redan läst artikeln så finns den här: http://www.guardian.co.uk/music/2011/nov/02/new-band-day-serenades?newsfeed=true
Det känns extra bra att Earthquakes får ta emot mest ros. Jag tycker att den varit lite i bortglömd i svenska recensioner och på Spotify är låten Criminal Heavens minst spelade. För mig tillhör Earthquakes en av plattans starkaste spår. Det är en oerhört vacker låt på alla sätt; samspelet mellan Markus och Adam, stråkarna, texten, ja hela ljudbilden.
***
Martin Kierszenbaum's Cherrytree Records har alltså signat Serenades. På samma bolag finns artister som Robyn, The Police och Keane. Känns som att Serenades hamnat helt rätt.
***
Även i USA börjar Serenades uppmärksammas:
http://www.artistdirect.com/entertainment-news/article/sweden-s-serenades-are-ready-to-impact-america/9745200
***
Återkommer med ett längre inlägg snart. Ta hand om er.
/J

Åk inte dit du kommer bli biten

Det händer så mycket kring Serenades just nu och jag hade velat skriva nåt bra. Men efter mycket jobb och lite sömn de senaste dagarna är hjärnan som en okontaktbar massa som inte svarar på kommando. Så jag gör ett nytt försök om någon dag när jag är på G igen. Fast jag måste bara skriva hur glad jag är för Markus skull. Det är inte säkert att Serenades slår internationellt men nu verkar Markus få en riktig chans åtminstone. Internationellt skivsläpp, spelningar i LA, NYC och Europa. Med rätt uppbackning från skivbolag och andra medverkande kan det bära hur långt som helst.
Är det någon som förtjänar mer publik så är det Markus. Hade världen varit rättvis hade han ju slagit igenom redan med Laakso för ett par år sedan. Han har talangen, rösten, utstrålningen, "the looks" och allt annat som krävs för att lyckas. Jag hoppas innerligt att Serenades blir en succé och jag tror att de blir det. Singlarna Come Home och Birds (som måste komma till våren?) är för bra för att bara komma och försvinna. Markus och Adam är för bra för att inte lyckas.

Vi hörs om någon dag. 
/J