God jul!

God jul alla sköna läsare! Hoppas ni får en underbar helg med mycket julklappar, julgodis och Markus. Vi hörs nästa vecka.
/J



(PS. Hade det inte varit fint med en julskiva signerad Krunegård? Nästa år kanske? DS.)

Come Snow

Ledsen för det undermåliga uppdaterandet på sistone men det är mycket nu. Man ska handla julklappar, ansa mustaschen, och värst av allt - jobba. Jag brukar vara ledig kring jul men i år jobbar jag ganska tätt före och efter. Det känns sådär. Det är ju bara Tomten, Grinchen och Arne Weise som ska jobba kring julen. Inte jag. 
Alla borde få vara lediga minst en vecka före jul så man hinner med allt det roliga. Öppna chokladkalendrar, fira Sinterklaas (googla) och blogga.
Men jag överlever, det är bra dagar just nu och Hon är anledningen. Allt går så mycket lättare när man har någon att gömma sig under täcket med. Då går det att glömma all skit och allt tråkigt. Det är mitt bästa "må-bra-tips" i vinter: Tänd några ljus, sätt på Krunegård/Laakso/Serenades/ och göm dig under ett täcke. Det blir bättre då.

Markus och Adam har gjort sig förtjänta av lite julledighet efter att ha avslutat sin vinterturné i veckan i New York.
Cherryrecords har som bekant börjat lansera Serenades i USA men vinterns EP-release är bara en försmak inför vad som komma skall. Den "riktiga" lanseringen sker till våren när Serenades släpper sitt album i USA. Det är då det gäller och med "Birds" kommer man göra ett rejält försök att slå i USA. Och med en sådan vårlåt blir det svårt att misslyckas. "Oceans" i all ära men Birds är Criminal Heavens starkaste spår.

Ny intervju med Serenades där Adam bland annat säger att han ska "focus a lot on Serenades next year":
http://www.interviewmagazine.com/music/serenades/#page2

***
Och snart är det bara en månad kvar till P3 och singelsläppet av "Everybody Hurts". Man kan ju knappt vänta. Markus är fantastisk. 
Förhoppningsvis kommer vi kunna dra upp tempot på bloggen när solo-Markus är igång igen.

***
Julklappstips: http://purchase.tickets.com/buy/TicketPurchase?

Jag ska hämta ut mina kägelbanan-biljetter i veckan. Bara för att ha dem i min hand. Tre månader går fort.

***
Ledsen för att "Come Home"-videon drar igång varje gång man klickar in sig på den här bloggen. Ska försöka fixa det.

***
Vi hörs i veckan. Tills dess, Serenades på Debaser med All the Words (fel i titeln):

Blue christmas

Febern har inte lagt sig och jag går numera på antibiotika. Jag är kraftlös och borta i huvet och efter det här inlägget ska jag vila igen. Så jag hoppas att ni har förståelse för att bloggen kan bli lite tam i veckan. När jag väl blir frisk igen får jag komma tillbaka med full kraft på bloggen.

Det blev ingen konsert för mig i fredags vilket var enormt surt, istället låg jag hemma och skakade i feberfrossa. Tur att bloggens läsare är lite fräschare. En av dem, Carl, var på plats på Debaser och gav det här läsvärda omdömet: 

En skön stämning i luften, en förväntansfull känsla innan. Sen ser man en hattsiluett bakom dom röda gardinerna, tre, två, ett, PANG. Walking Home. Slåss alltid lite av hur utmärkt den passar som intro. Sen var det raka spåret, stabilt från start till mål. Dom bjöd inte på något extra (med tanke på att det var turnéavslut i Sverige) förutom några, som vanligt, roliga mellansnack från Markus.

Lite halvkul när dom kom bort sig en gång. Och sen under Oceans när Adam tar Markus hand och sliter honom lite från sida till sida. Personligen tycker jag att det hade varit fint med ett encore, spelningen var över så snabbt. Blir förstås svårt att göra det så mycket bättre. En skiva, inte allt för mycket material. Men ändå riktigt bra!

***
Läsaren Mattias träffade Markus efter spelningen i Uppsala:
Hängde lite med Markus och pratade om Laakso och Serenades. Han sa att han ville släppa en till skiva med Laakso och att det fanns låtar! Men att det var svårt att passa för alla för de andra jobbar. Utom Lars som var där(!) och annars spelar med Lykke Li.

Låter ju väldigt lovande. Markus solo hela 2012 och sedan Laakso album/turné 2013? Rätt oslagbart om det skulle bli så.

***
Intervju med Adam (Tack Simon) : http://www.k103.se/program/pop/2011/12/pop-samtal-och-superhj-ltik-med-adam-olenius-i-serenades

***
Som ni kanske sett, Markus brev på fb. 

Nu är tärningen på bordet, byxorna nere o jag har lagt sista handen vid ljuden på skivan.

Nån sa att det är en kulturgärning att göra ett album i dagens värld, jag har svårt att se det som nåt annat än att jag gillar romaner mer än korta noveller o nu är innehållet klart men dom hårda pärmarna ska dekoreras.

Sofie sa; öken, röd sand, en kaktus, en ensam orm, nån som visslar i fjärran, jag tyckte;  ja.

Men, det lär ju hamna nån helt annanstans

2 saker jag lärt mig av Lars idag;

det är skillnad på pretentioner o pretentiös

det görs skillnad på graffiti o all reklam i tunnelbanan

o faktiskt, jag tycker skivan låter som graffiti med pretentioner.

Nu ska jag klippa mig som han i beverly hillsD

Mvh MK


***
Ikväll lirar Serenades i LA. Hoppas hitta recensioner eller liknande info i dagarna.
***
Ha det fint allihopa.
/J

Timing

Det är typ 12 timmar kvar och större mirakel har väl skett, men just nu är jag i alldeles för dålig form för kvällens konsert med Serenades. Jag blev sjuk i onsdagskväll och sedan dess har jag bara fått ner en tallrik Cocopops. Det är ganska illa. Antingen är det influensa eller så blev jag matförgiftad från det där jävla julbordet i tisdags.

Ända sedan biljetterna till kvällens debaser-spelning släpptes har jag sett framemot konserten. Och så blir det så här. Skjut mig. Min typ av tur är den man sätter O framför och jag vet inte varför sån här skit alltid drabbar mig. Men jag ska iaf göra ett rejält försök för att bli frisk. Alvedon, resorb och eventuellt alkohol - det borde väl göra susen?  Eller är det någon som har någon bättre idé? Jag vill ju så gärna se Markus ikväll.

***
Come Home-videon:

Hey, sorry I'm homeless hopeless hopeless...

Det var ett tag sedan jag skrev något och nu är jag egentligen för trött och lite för onykter. En tisdag klockan fem i nio. Det går utför.
Jag har så svårt att säga "nej tack, min lever är redan på dekis och vill helst ta det lugnt till jul". Istället blir det kort och gott "Ja...tack". För jag är rätt artig. Och man kan ju inte tacka nej när någon bjuder.
Så man dricker upp och dricker mer. Bara för att, bara för att det är så tråkigt att inte göra det. Alkoholen tar bort olustkänslorna och osäkerheten inför allt och framtiden. Åtminstone mina - för en stund. I längden går det inte att komma ifrån att jag är nere för räkning.
Så det är tur att det finns bättre verklighetsflykt än alkohol. Hon, som jag hängt med den senaste tiden, är en väldigt bra verklighetsflykt. 

***
Den här bloggen ska inte handla så mycket om mig men ibland händer det så lite om vår käre Markus och jag vill ju ändå uppdatera med något. Jag hoppas att det är okej. Serenades spelade på Babel och i Uppsala i fredags och jag vet egentligen inte så mycket mer. Men lite bilder från Babel-spelningen här:
http://www.rockfoto.nu/artists/serenades/20111202/15854

Sedan så undrar vi förstås vad som hände med Come Home-videon? Den låg uppe på Vimeo i tre timmar och sedan försvann den spårlöst ut i vinterkylan. Jag antar att den dyker upp när som helst igen, men det börjar minst sagt bli bråttom. Ska Come Home slå utomlands innan jul så får man nog dra igång en hårdlansering. Eller man väntar tills nästa jul?

Hur som helst så var det en bra video, definitivt Serenades bästa hittills. Tittaren får följa med Snygg-Markus och Snygg-Adam till Schweiz och till alperna...och ja, det är väl det som händer i stort sett. Fullt tillräckligt.

***
Någon som vet om man kan lägga till en nedräknare på sin blogg? Det händer en ganska kul sak den 28 mars och så...

***
På fredag blir det Serenades på Debaser och det ska bli så fint. Återkommer mer i veckan inför spelningen och efteråt blir det bilder och massor av intryck och bakfylla.

***
Det finns ingen bättre skiva för vintern än Markusevangeliet. Nu har jag fått det sagt.

***
Nu ska jag ut i mörkret. Minusgrader rensar luften.

Come Home-videon!

Vi skulle höras efter helgen, men så kom Come Home-videon. Visst är den fin: 

Serenades - Come Home from Ted Malmros on Vimeo.


http://blogg.svt.se/psl/2011/12/01/titta-serenades-come-home/

Ha en bra helg nu!
/J

Fina utsikter

Den 28:e mars, efter en lång och mörk vinter, kommer Markus Krunegård med våren. Människor börjar att tina upp igen och inför en ljus vår och sommar släpper alltså Sveriges bästa artist ett nytt album. Jag gillar den timingen. Det blir ett väldigt fint vårtecken att se fram emot, bättre än vitsippor och allsvensk fotbollspremiär. För mig börjar våren den 28:e mars.

Sedan väntar konserter och en vardag med ett soundtrack hämtat från den nya skivan. Sönderspela Ab. 
Visst, den nya plattan måste förstås vara bra också, och Markus har mycket att leva upp till. Förväntningarna lär vara skyhöga. Jag förväntar inte mig att han ska upprepa nivån från Markusevangeliet, det är en klassiker som står ut som en av de bästa svenska skivorna på 2000-talet.
Men jag tror på en väldigt bra skiva. Och med tanke på att Markus inte släppt sololåtar på två år borde han ha en del ess i rockärmen. Det blir något att se fram emot och längta efter kalla januaridagar.

***
Biljetter till Markus spelning på Kägelbanan 29 mars - Check! Egentligen hade jag inte råd men jag kunde inte låta bli. Jag är nere på knä ekonomiskt - men vafan - tänk om biljetterna tagit slut? Bäst att vara på den säkra sidan. Och det känns bra att ha biljetter till en Markus solospelning. Den som väntar på nåt gott...

***
Förhoppningsvis dyker det upp några fler datum på miniturnén som kommer i samband med albumsläppet. Det blir väl ändå någon spelning i Skåne och Gbg? Vi får vänta och se.

***
En jättesommarturné hade inte suttit fel heller.

***
Serenades inleder sin svenska december-turne i helgen. På fredag intar man Babel i Malmö och på lördag V-dala nation i Uppsala. Om någon är på plats på någon av konserterna så skicka gärna ett omdöme/recension till [email protected]. Eller ta en bild eller två. 

***
Intervju med Serenades i München (tack för tipset Simon): http://www.youtube.com/watch?v=4AJp3sKUDdQ

***
Själv går jag med sällskap i ide i helgen. Ibland behöver man bara släppa allt och stänga av kommunikation till omvärlden. Så telefoner, internet och tv går bort i helgen. För två och en halv dag finns inte idol, Carema, Juholt och allt annat som är trist. Ingen kan nå mig och de får göra vad de vill på facebook. Istället blir det film, musik, korsord, vin och mys. 
Vi hörs efter det. Ha det fint!
/J