"Ensam är alltid livet enklast, men ensam är det alltid något som fattas"

Det blev en lyckad jakt på Everybody Hurts-vinylen i helgen och det var välinvesterade pengar. Den gråvita och snygga sjutummaren har gått varm på vinylspelaren i helgen och kommer fortsätta att göra så fram tills albumsläppet. Everybody Hurts har alla förhoppningsvis hört, men "Livet utan refränger" är en ny bekantskap.
Det handlar om en typiskt b-sida som aldrig var tänkt att hamna på fullängdaren. En enkel och skön låt vars text utgår från Everybody Hurts verser. Det är akustiskt och avskalat och med ett skönt rockabilly-sväng (faktiskt). Markus sjunger bäst som vanligt och refrängen går i stil med "Det här är livet är utan refränger, där vindarna aldrig vänder, livet utan refränger, där känner jag igen mig, känner igen mig."
Skivan finns i välsorterade skivbutiker, och på nätet (http://www.bengans.se/Product.aspx?skivkod=481210&section=music)

***
Det lär bli en rad intervjuer och framträdanden för Markus i mars inför skivsläppet. Och redan på torsdag spelar han live i PP3, ratta in radion klockan 10: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=2938&artikel=4986949

***
En månad kvar till Mänsklig Värme! Det firar vi med en fin GIF (som jag lånar från "high-drama" på Tumblr):

***
För er som missat, Krunes brev som lades ut på facebook och hemsidan förra veckan:

Hej!

Såg en SVT Dokumentär-K-Special om en Nils-Olof Bonnier, den var bra,

en massa konstelever 1968 som ville rädda världen o prisa pappa Lenin

o några som bara ville rita för sitt eget höga nöjes skull,

nånstans däremellan brukar jag hamna när jag förklarar för mig själv varför jag håller på med min musik.

Ni som ev har nytta av / nöje av / lite tröst av min musik ni är mitt greater good,

ni är en stor anledning till att ge ut musik,

inte i första läget när en låt kommer till då är det 100% ego

men nu när det är klart o albumet ska ut då är du anledningen, tack för det.

 

”Askan är den bästa jorden” heter nästa stycke från skivan som skall agera singel - släpps nästa vecka!

det är bas, trummor, piano & 25 stråkar, en personlig favorit från skivan om friheten i att sluta försöka.

en ballad, min 3:e nånsin tror jag.

 

Omslaget har ändrats, det var en jätte fin bild, den röda med hatt & krage i en öken,

men min skiva låter mer som det svartvita porträtt som det nu blir,

oretuscherad, kantig och uppriktig, typ. Marcus Palmqvist heter fotografen.


***
Det var allt för denna gång. Vi hörs i veckan.
/J

Vinylsläpp och Askan är bästa jorden på radio

Idag går jag på jakt efter denna i Sthlms solsken. Det finns 300 limiterade ex ute och jag hoppas hitta en av dem på Bengans idag. Vinylens A-sida är Everybody Hurts och på B-sidan hittar vi "Livet utan refränger", som inte kommer finnas med på Mänsklig Värme. Givet köp alltså:
vinyl
***
Nytt annars är att Askan är den bästa jorden smygsläppts på radio. Låten finns att höra här: http://sverigesradio.se/sida/artikel.aspx?programid=4067&artikel=4978969
Enligt uppgift (tack Simon) kommer låten även ut på Spotify inom kort.
***
Lite kort om Mänsklig Värme (tack för tipset Alina): http://gaffa.se/nyhet/57853

***
Nu ska jag ut i det fria. Hoppas ni får en fin helg.
/J

Askan är bästa jorden

För två år sedan flydde jag och min bror vintern, i hopp om någon bättre och varmare. Vi fick världens bästa stad, Rio de Janiero. Från minus tio grader till plus 35, från tristess till fest och upptäcker, från is till stränder. Det är en fantastisk plats. En oslagbar blandning av otroliga stränder, berg, naturparker, storstadspuls, samba och rumpor.
Någon gång ska jag tillbaka. Vakna upp och bota bakfyllan på Ipanema Beach, istället för som nu vakna upp i ett iskallt Stockholm utan något särskilt hopp för framtiden. Askan är den bästa Jorden kunde ha handlat om mig, precis så många andra av Markus låtar.
Men alla kan känna igen sig i kontrasterna i versen och i den hoppfulla refrängen. Om att våga ta steget och gå vidare, börja om. Det är en väldigt fin låt och Markus är som bäst när han kommer med visdomslåtar som denna, i samma anda som "Ibland gör man rätt..." och "Den som dör får se". Bara bäst.

När Grammisgalan var som mest krystat och jobbigt, kom Markus in och gjorde den plågsamma väntan väl värd. Det var ett otroligt vackert framträdande och så välkommet. Det kan hyllningskören på Twitter intyga om inte annat. Framträdandet http://www.youtube.com/watch?v=CmuZEA454e0

***
Preliminär låtlista på Mänsklig Värme:
1. Korallreven & Vintergatan
2. Everybody Hurts
3. Askan är den bästa Jorden
4. Hemma börjar nästa dag
5. Sthlm Skyline
6. Minusgrader rensar luften
7. Vår sista dans
8. Love of My Life
9. Café de Flore
10. På Promenaden

***
Men jag ska egentligen inte klaga på mina uppvaknanden i Sthlm, inte när man har en mysig tjej bredvid sig som gör ens liv och tillvaro lite bättre.

***
Intervju med Markus:

***
We Are Serenades är klara för den stora film- och musikfestivalen i Austin, SXSW. Läs mer här:

***
Annars väntar man mest på datum för sommarturnén nu. Tydligen ska We Are Serenades köra en USA-turné i maj, sedan borde sommaren ligga öppen för konserter på hemmaplan. Jag hoppas på Siesta, Peace And Love och Hultsfred. Kommer bli fint.

***
Markus och Maggios bidrag till Lena PH:s nya platta hittar ni här:
Lena Philipsson – Världen snurrar

***
Mänsklig Värme har bytt omslag och följer nedan. Vilket omslag gillar ni bäst? Jag är svag för båda.
***
Nu tar jag helg. To do list: Nothing. Vi hörs!
/J

Markus i hetluften

Det händer mycket kring Markus just nu och här följer en liten nyhetsuppdatering.
  • Markus kommer att premiärspela låten "Askan är den bästa jorden" på Grammisgalan nästa vecka. "Askan är den bästa jorden" kommer inte att göras tillgänglig förrän albumet släpps, samtidigt står det på Universal att låten är andrasingeln från Mänsklig Värme.
    Oavsett så ska det förstås bli mycket spännande att höra låten nästa vecka. Det är en minst sagt intressant låttitel och jag tolkar det som en vemodig ballad, men jag har ingen aning. Spännande som sagt. Grammisgalan går av stapeln på tisdag, direktsänds i svt.se/psl och eftersänds i Svt samma kväll klockan 22.00. Missa ej!
  • Fantastiska Everybody Hurts spelas flitigt på radio just nu och ligger för närvarande på P3:s B-lista.
  • Goda nyheter på Markus hemsida idag. Det blir flera skivsigneringar i samband med skivsläppet, just nu finns skivbutiker i Stockholm, Gbg, Linköping och Norrköping på schemat för Markus. Själv ska jag på signeringen på Bengans eller Pet Sounds i Sthlm och det blir en perfekt uppladdning inför konserten dagen efter. Kommer bli en jäkla fin vecka det där, sista veckan i mars.
  • Tillsammans med Veronica Maggio har Markus bidragit med en låt till Lena PH:s nya platta, titelspåret Världen Snurrar.
  • We Are Serenades nya hemsida hittar du här: www.weareserenades.com
  • Markus har skrivit på ett nytt avtal med Universal Music. Lovande inför framtiden.
  • Jag kan lägga upp Markus-giffar som jag hittat på tumblr (fin va?): 
Ha det fint så hörs vi i veckan!
/J

We Are Serenades

Det blir som sagt en intensiv vår för Krunegård. Nya (och väldigt efterlängtade) plattan Mänsklig Värme släpps den 28:e mars och nu står det klart att Criminal Heaven får sin globala release bara veckorna efter. Den 17:e april kommer albumet och Serenades har inför världslanseringen bytt bandnamn till We Are Serenades.

Förhoppningsvis får Markus tillräckligt med tid för både solokarriären och med We Are Serenades. I vår blir det säkert utlands-jobb med We Are Serenades och det är nog anledningen till att det bara blir två solo-spelningar i samband med Mänsklig Värme-släppet. Men sen kommer sommarturnén och enligt turnébokaren United Stage blir det "den landsomfattande turné man har att förvänta sig av en av landets främsta estradörer". Det kommer så klart att bli fantastiskt.

Serenades